• Новини

  • Контакти

    • м. Київ
      Дарницький район
      вул. Волго – Донська, 77
    • Директор:
      Лисак Тетяна Вікторівна
      тел.: +30 044 566 34 27
    • Старша медична сестра:
      Шолуха Людмила Василівна
      тел.: +38 044 566 35 44
    • e-mail: dnz678@ukr.net
  • Нормативна база

    Додаток 2

                               до постанови Кабінету Міністрів України

                                   від 22 листопада 2004 р. N 1591

     

    НОРМИ

    харчування у дошкільних навчальних закладах

    (крім санаторних) для дітей старше одного року

    (денна норма на одну дитину, грамів)

     

    Найменування продукту

    Вікова група (років)

    від 1 до 3

    від 3 до 6 (7)

    Кількість приймання їжі

    Хліб житній

    20 30 40 60

    Хліб пшеничний

    55 80 80 120
    Борошно пшеничне 15 20 25

    32

    Крохмаль

    3 3 4 4

    Крупи, бобові, макаронні вироби

    30 40 45

    50

    Картопля 130 150 190

    220

    Овочі різні

    180 210 230 260

    Фрукти свіжі, цитрусові

    45 90 100

    100

    Соки 50 50 70

    100

    Фрукти сушені

    10 10 10 10
    Кондитерські вироби 5 15 15

    20

    Цукор

    35 40 45 50
    Мед, медопрдукти 1 1 2

    2

    Масло вершкове

    12 19 21 25
    Олія 6 9 9

    15

    Сало

    1 1 2 2
    Яйця,  штук 1/4 1/2 1/2

    1/2

    Молоко, кисломолочні продукти

    350 450 400 500
    Сир кисломолочний 35 40 45

    50

    Сир твердий

    3 3 5 5
    Сметана 5 10 10

    15

    М’ясо, м’ясопродукти

    60 85 100 110
    Риба, рибопродукти 20 25 45

    50

    Кава злакова, цикорій

    1 1 4 4
    Какао 1 1 2

    2

    Чай

    0,2 0,2 0,2 0,2
    Сіль, сіль йодована 2 2 5

    8

    Дріжджі

    1 1 1 1,5

    Лавровий лист

    0,05 0,05 0,1

    0,1

    Сухарі панірувальні 2 3 2

    3

    Томатна паста

    2 3 2 3
    Ванільний цукор 0,1 0,1 0,1

    0,1

    Кислота лимонна

    0,1 0,1 0,1

    0,1

    Хімічний склад        

    Білки / у т.ч. тваринні

    46,6 / 29,1 60,6 / 37,5 68,1 / 48,4 81,5 / 48,5
    Жири / у т.ч. рослинні 45,6 / 8,4 63,5 / 12,3 71,7 / 12,7

    86,5 / 17,8

    Вуглеводи

    167,6 229,3 239,2 298,8
    Енергоцінність 1267,2 1731,2 1874,8

    2299,4

    Примітки:

    • Продукти щоденного споживання (молоко, хліб, масло вершкове) використовуються в межах денної норми +(-) 5 відсотків, а такі продукти, як сир, риба, дріжджі, – кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби – 50 грамів на дитину, використовується в меню 3 рази на тиждень при роботі дошкільного навчального закладу 5 днів на тиждень. Розрахунок проводиться таким чином: (50 х 5) : 3 = 250 : 3 = 83 грамів.
    • У літній оздоровчий період (90 днів) витрати на харчування збільшуються на 10 відсотків для придбання свіжих овочів і фруктів.